Sagan om en flicka som aldrig träffat sin farmor

Det var en gång en flicka. En fredagseftermiddag tänkte hon "nu vill jag vara lika fin som en förritidens dam" och gick ner till rummet där det fanns hylla efter hylla av bortglömda saker. Flickan hade aldrig träffat sin farmor som var den förritidens dam som lämnat kvar sina saker där.

Flickan hittade 3 saker som var gjorda av svart läder och doftade annorlunda.

Den första var en liten finhandväska som hade en sliten spegel och läppstift i. Flickan  tänkte hur hennes farmor hade gått i svarta klackskor och svart liten handväska på teater eller på middag.

Den andra var en väska som var fylld av brev och papper, blandannat ett stort kvitto från silja line. Mjölken hade kostat 2 mark. Något annat himla fint var ett legitimationspapper som flickan blev väldigt förtjust i.

Den tredje var ett stort kuvert att hänga över axeln, sliten av flitig användning och även den som flickan skulle ha mest användning av. Det fanns en blommig näsduk inne i väskan.

Flickan tänkte att var hon en tjuv skulle hon springa iväg och använda väskorna till fuffens, men eftersom hon inte ville vara en tjuv bestämde hon att hon skulle använda dem och alltid leka att hon var sin farmor. Hon hittade lite personlighet av en person hon aldrig träffat i de tre väskorna. Det gjorde henne lite ledsen men mest riktigt, riktigt glad.

Hanso

Kommentarer
Postat av: Lina

va fina väskor! gamla saker som man ärver av sina släktingar är alltid så fina, jag har också några väskor från min mommo och moster och någon annan :)

2008-12-12 @ 19:09:53
URL: http://linaochfanny.blogg.se/
Postat av: Ida

sooooooo fina väskor !

dendär första e helt underbar

2008-12-13 @ 18:13:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0