30.4 2008

image27
Idag har jag varit i riksdagen tillsammans med skolan. Det var riktigt nice, man kände sig skum när man fick gå genom kontroller och se hur de viktiga människorna har det. Efter riksdagen gick vi till ateneum, ett konstmuseum, och tavlorna orkade vi se på i ungefär en kvart innan vi smet iväg till ginatricot som låg alldeles bredvid. Leo kände sig feminim och Nona och jag shoppade. Jag köpte ett impulsköp, en mörkblå tunika som jag har på mig ikväll! Storleken kunde kanske ha varit en större, men man får väl vara lite tajt ibland? Förutom det bör det nämnas att jag fick en blåsa av mina nya skor och en massa skavsår. Men, jag överlevde, och här efter kommer skorna iallafall sitta som gjutet (hoppas jag)! Här bredvid två bilder på Nona, mig och Leo. Jag har exakt likadan min på båda bilderna, Nona ser något misstänksamt ut på den senare och Leo saknas på den första. Men skit i det, det är vappen och inga bekymmer! The noted fashion photographer: Miraya Piraya.


Nu skall jag börja göra mig klar för fest, även om jag tycker att vappen är en rätt så onödig dag. Jag har firat våren precis alla dagar hittils då det varit fint väder, inte bara nu. Men, orsaken till att vappen finns är väl att man skall ha en orsak att få fira något, det är annors alldeles för lång tid mellan jul och midsommar. Jag skall njuta av våren med mina kompisar och grilla. Röstning: Kommer det att bli nice eller bajs? Jag tror på det första alternativet. Jag har världens bästa vänner, vackert väder och en ny tunika, då kan väl inget gå snett? Ha det kul, och glada vappen till er. Kram, Hanso

Tisdagar är bra ibland.

Idag har varit en riktigt lyckad dag. Kände mig bra idag med mina nya skor och min röda favoritklänning. Solen stekte mig, det var lika varmt som på en sommardag! Oskar var härligast. När jag låg på trampolinen och solade hoppade min puppe runt mig, på min mage och var nära hela tiden. Sprang 2km nästan hand-i-hand med Emmi och Inen, tiden blev inte den bästa men det kändes bra. Vi är inte långdistansare!

image26

Mandi ♥ jag på skolgården. ©Felix
Har äntligen planer för vappen!
Jag gillar verkligen gossipgirl, även om det låter dumt.
XOXO - HANSO

Ett lyckligt ögonblick en måndagkväll

Upplevde just en underbar känsla! Hade legat inne i två timmar och bara pratat och skrivit. Klockan var nio och jag skulle gå ut och hämta in min puppenin. Det var fortfarande varmt och skönt ute, doften var fräsh och jag kände mig helt ny. Mina ögon kände sig obekanta med solljus, mina lungor överraskade av doften. Det var en verklig njutning och jag kände mig närvarande i hela min kropp och i mitt hjärta. Det kändes som om inget skulle kunna ta mig ner, och inget skulle kunna få den härliga känslan bortblåst. Jag önskar jag var ute fortfarande.
Ville bara berätta det, och att min pojkvän är den finaste på hela jorden och jag har minst tusen anledningar till att vara stolt över honom. -Hanso

Suomen huippumalli haussa wnb Americas next top model

Efter att jag sett dagens avsnitt av Suomen huippumalli haussa funderar jag verkligen över vad en modell egentligen är. Som tillexempel Ani, får gång på gång positiv kritik även om hon för mig är varken vacker eller gör vackra bilder. Hon står med samma pose, tittar med samma blick, ser kantig ut och håret är fult. Jag vet inte vad domarna ser i henne. Jag såg Ani en dag när jag var och tränade, hon övade på att gå med skyhöga klackar. Det såg förfärligt ut! I nästa veckas avsnitt kommer hon att få träffa Miss J. Alexander och det ser jag fram emot, för jag hoppas att de äntligen skall märka att hon har en svacka. Jag är inte insatt i modellgrejer, och vet inte om min uppfattning av en bra modell stämmer. Enligt mig ska en modell vara varierande, vacker både utanför och på bilder, kunna gå snyggt på en catwalk och vara social och trevlig. Men absolut säkert, skall en modell inte se ut som Ani, punkt slut.
Tack och hej, det var min åsikt om saken.
HANSO

Everybody's living in a material world, and I'm a material girl.

Efter en hel (träningsfri!) lördag i stan kom jag hem med två par skor, en skarf, örhängen samt presenter. Allt till mig shoppat på nedsatt pris, så det är jag väldigt nöjd över. Jag tror inte att det finns någon människa ute i världen som inte påverkas av saker. Människan är en egoistisk varelse som älskar saker, och även jag blir på gott humör av att köpa och få. Förutom det hade jag en rolig dag med Mandi, med tankar om allt och ingenting som ledde vart som helst och ingen vart. Solen sken och det var den varmaste dagen hittils på året vilket också gjorde mig på bra humör. Hade en hisnande upplevelse på McDonalds då jag just och just kunde få ner min hamburgare utan att spy, och efteråt ångrade jag mig att jag ätit upp den fast den inte smakade gott. Tänk så många kalorier jag satte i mig helt i onödan!
 
Bilderna här nedan är varken vackra eller profisionella eller av något som som helst värde, förutom att man får en skymt av skorna jag köpt. Förutom det vill jag att ni observerar det härligt gröna gräset! Döm mig inte för hårt, tack.

image40
 Nya skor från bianco footwear, -50% alltså 25euro.

 

Mina andra nya par skor av märket vans, -10euro alltså 49euro.
Skarfen från assesorize för 4euro syns också på bilden.

image44 

ISHOES
- Hanso

Tankar från fredag natt

Jag behöver ord
att framkalla drömmar
beskriva lätta fotsteg i en mossa full av dagg.
Jag vill måla stjärnhimlar
med endast några få ord
svepa alla världens färger över tomhet.
Hur jag än försökte
skaka mig fri, lämna allt bakom
skulle orden aldrig lämna mig.
Det behövs varken mer eller mindre
än hjärta och själ
fyllda av känslor som vill lära sig att flyga.

©Hanso

KVÄLLENS

Dagens borde: sluta tänka negativt
Dagens frisyr: vanlig råddig frisyr
Dagens klädsel: mjukisbyxor och stor rosa skjorta med minnie mouse på (måste byta snart)
Dagens planer: iväg till felix nu
Dagens materiella vill ha: nya skor 
Dagens längtan:
en varm kväll med mycket skoj
Dagens fundering: för mycket, ryms inte på denhär raden
Dagens beroende: cookie bites
Dagens tråkigaste: finskaprovet
Dagens tidning: kalle anka, always!
Dagens låt: ingen


image39

HANSO och en söt mysig öronlös mullvard

Uppsatts i hälsolära, Vänner - hur de påverkar oss.

 Vänner är det bästa vi har. Vänner får oss att le och skratta även om saker känns tunga, och får oss att vilja stiga upp på morgonen. Även om du klarar av att vara ensam, upplevs allting på ett helt annat, mycket bättre, sätt när dina vänner är där. Det är spännande att få nya vänner, och vänner du haft nästan hela ditt liv är antagligen omöjliga att skiljas från. Det känns underbart att ha någon att kunna luta sig tillbaka på då allt inte går som man har tänkt sig. Äkta vänner förlåter tillslut även om man kanske inte förtjänar det.

image17

 Har man bra vänner har man lust att göra en massa. Det känns roligt att träffa sina vänner och gå ut, och det gör att man mår bättre. Har man inga vänner, eller grälar man med allihop, har man absolut ingen lust att vara ute. Då mår man väldigt dåligt innombords.

 Det är tungt att se en vän må dåligt, och svårt att själv kunna stanna ovanför ytan om din vän simmar lågt. I början räcker det med en kram till tröst, medan vännen senare förväntar sig mer hjälp. Det är svårt att hitta de rätta orden för att kunna trösta någon som har en delad åsikt om någonting. Blir vännen arg om man säger att han som behandlat henne illa är en idiot, även om man vet att hon egentligen älskar honom fortfarande? Är det viktigast att göra vännen glad, eller att säga sanningen och försöka få henne att öppna ögonen? Måste man alltid trösta, även om man tycker att det nu är dags att få vara glad igen, och riskera att få höra att du inte förstår hur allvarligt det är? Det känns jobbigt att vara vän med någon som är deprimerad hela tiden, även om man vet att hon har orsak till det. Om man umgås med en vän som bara är negativ, orkar man till slut själv inte vara positiv. Det kan hända att man själv blir ledsen och trött på livet, för att bästa vännen har det jobbigt.

 Pojkar är vänner som alltid får en att skratta. Det finns ingen press när man har pojkkompisar, för de förväntar sig inte att man skall göra allt för honom. Vänskapen flickor emellan måste skötas, medan det räcker att man träffar sina pojkkompisar i skolan för att få vänskapen att hålla. Fastän man struntar i att svara då en pojkkompis ringer, är det lika roligt att ses igen i skolan. Pojkkompisar får mig ofta att bli irriterad, men ännu oftare att skratta så ja får ont i magen. Då man har det tråkigt finns pojkkompisar där, som ställer till det så man får skratta och glömma allt annat.

 Att ha en allra bästa vän är något speciellt. Man kan vara en grupp på flera vänner, men att ha en enda som verkligen är något, känns underbart. En vän som känner en, som vågar bli arg utan att vara rädd för att ni skall gräla så mycket att ni aldrig förlåter varandra. En vän som man kan berätta allt för, utan att det känns hemskt. Det är väldigt skönt att kunna slappna av och veta att man kan lita på varandra till hundra procent. Trots det är det viktigt att glömma att den bästa vännen inte är allt i världen. Vännerna du haft sedan barnsben är något alldeles speciellt, medan det är spännande att få nya vänner och se hur den vänskapen lyckas. Om man klistrar sig fast vid en enda person för mycket glömmer man de andra, och när de sedan "duger", kanske de har tröttnat på att vänta.

image18

 Man påverkas mycket av den personen man är med. Om din bästa vän plötsligt börjar lyssna på Tokio Hotel och byter stil helt och hållet, till något ni båda förr avskydde, kan det hända att du snart åker dit med. Får man höra om hur bra en grupp är dag ut och dag in, och lyssnar på musiken dagligen, kan det hända att man tillsist vänjer sig. Då blir man annorlunda, även om man själv knappt vet varför. Samma sak gäller med klädsmak och hur man ser på allting. Den jag umgås med hela tiden äter inte annat än sallad, då kan det hända att jag själv påverkas av det. Då vi äter ute beställer han sallad, och jag vill väl inte känna mig äcklig så jag beställer detsamma. Det går att hålla sina åsikter om de är starka, men om de inte är, förändras man. Ligger din vän inne vid teven hela dagen, kanske du också börjar se hur roligt det ser ut och struntar i dina träningar. Röker och dricker din vän varje veckoslut kan det hända att du själv börjar glida åt samma håll, käftas din vän emot sina föräldrar får du själv god lust att göra det. Precis likadant åt andra hållet. Din vän spelar fotboll och det verkar roligt, och du får själv lust till att bli hälsosammare.

 Även vår nattsömn påverkas av våra vänner. Är din vän olycklig, kan du själv ligga och fundera över en lösning för henne mitt i natten. En annan vän bara måste berätta om hur träffen gick, och det tar minst tre timmar att gå igenom varje detalj. Din tredje vän gillar skräckfilmer, och du måste såklart följa med på bio, och så får du inte sömn på en vecka för det. Bråkar du med din vän kan det kännas jobbigt att sova då du funderar på hur morgondagen kommer att gå.

 Det är jobbigt om vänskapen tar slut mellan dig och din vän. Det är hemskt att bara märka hur ingenting är som förut, och hur du än försöker inte kunna göra det bra igen. Om ni stått väldigt nära varandra, känns det nästan som om en del av dig försvinner. Det är en jobbig tid att märka att den man brukade berätta allt för, inte finns där. Vissa kan täcka sin saknad med ilska och genom att berätta för världen om hur elak den förra vännen är, fastän man egentligen är ledsen över att det gått som det gått. Även om det känns för stunden som om man mistat sin vän för hela livet, kan det hända att man hittar varandra igen. Har man varit bästa vänner tidigare, är det stor chans att det är svårt att klara sig utan varandra. Om man ändå inte återförenas tillsist, är världen ändå full av möjligheter. Det finns människor som är ensamma och saknar en vän överallt, och det finns inte bara en bästa vän på hela jorden, det finns många.

-Hanso


Syskonkärlek författad av Katarina von Bredow

Har suttit fyra timmar fastklistrad vid en bok som fångade mig vid första anblicken. Syskonkärlek är en passionerad, hemsk, vacker, härlig och sorgfylld bok. Boken handlar om Amanda som blir djupt förälskad i sin bror Ludvig, hur plågsam kärlek kan vara, och hur man tillsist kan läka ett sår även om man fortfarande minns och saknar. Jag kan beskriva boken som nästintill perfekt, för jag har inget att klaga på och känslorna fyllde mig verkligen till bredden! Den var lättläst på samma gång som den var profisionellt skriven och allt därtill. Jag förstår inte hur en bok kan få en att må så bra! Även om boken var sorglig och hemsk, hade den sina ljusa stunder som lyste upp de fyra timmarna jag läste. Efteråt fylldes jag också av en liten lättnad över att jag själv inte sitter fast i samma situation.. Jag rekommenderar denhär boken starkt till alla som behöver en liten paus från sitt eget liv.
♣ Hanso

image37

Festligaste Finaste Fnittrigaste Fjolligaste Fredagen


image36
Tårtan bakad av Nusse, Ida och mig! ©Ida

På fredagen 18.4 firades födelsedagsbarnen Mandi & Jappe och jag hade så roligt att jag snart dör av alla minnen om hur roligt det var! Det är så skumt att man tänker tillbaka till förrgår, det känns förrästen mycket länge sedan, och bara myser i hela kroppen och får en riktig kick. Jag skulle vilja skriva ett riktigt långt inlägg med alla detaljer, men jag tror jag sparar det till dagboken. Solen sken och det var varmt idag, himlen var blåast. Det känns som om jag skulle orka med vad som helst just nu, trots att jag är fysiskt trött. I mitt huvud skulle jag kunna springa till månen och tillbaka skrikandes. Det har alltså varit ett toppenveckoslut även om jag var lite stressad igår (betyder sångövning, träning och servera på bröllop efter en alltför sen natt på fredag). Martin Stenmarck sjunger för mig i ipoden, och just nu känns han strålande, allt känns strålande.

"I've been around the world and spent some time
But it's only you that comes to mind
Oh, baby, I keep falling
Everywhere I go I see your face
It's a feeling that I can't replace
Oh, baby, I keep falling"

Hanso

Onsdag i minikjol

image31 
Smycke: Kalevala Jewelry. Världens vackraste!
Förutom smycket var min minikjol, mina slitna vagabonds, hejarklacks förberedelser, vänner och sötaste pojkvännen mina glädjeämnen. Träningen igår var toppen, och nu skyndar jag till träning igen. Glad dag!
♣HANSO

Humörsvägningstisdagen

Jag hatar att få höra det, men ändå stämmer det så på pricken. Min pojkvän bara älskar att upplysa mig om att jag är löjlig med mina humörsvägningar, och då hatar jag att få höra det, men efteråt kan jag inget annat än instämma. Min dag har varit en riktig berg-och-dalbana idag. Det började med att jag inte visste vad jag skulle ha på mig, sedan startade inte scootern, tappade bort en lapp jag skulle lämna in till skolan, kom tio minuter försent. Hur skulle jag ha kunna haft en felfri dag efter den morgonchocken? Nä, det var väl det jag tänkte. Jag kände mig väldigt obekväm i min röda klänning jag annars brukar älska, och väldigt ful i mitt oklippta hår. Jag tror att jag vet precis vad jag skulle behöva. En riktigt ny uppsättning kläder, vilket betyder nya skor, en ny kjol, nya byxor, ny skjorta, ny tröja, ny klänning. Därtill skulle det inte skada med en frissatid och lite assesoarer. Vad jag önskar att jag var rik! Ikväll skall jag träna för första gången på en hel vecka (längsta pausen jag hållt sen hösten), och jag förstår inte hur jag skall orka för jag känner mig sjuk fortfarande. Jag behöver shoppa!  -Hanso

Måndagsolsken

Påväg hem
Eva Dahlgren i ipoden
petroleum och tång är det
himmelen är alldeles babyblå

strimmor av vita moln

mystiskt att månen syns

trots att klockan är sex

och solen skiner över trädtopparna

vinden är mjuk och sval

under mina fötter knastrar stenarna

jag hör fågelkvitter trots musiken

tussilagon lyser som små solar

vatten rinner vidare i diken
videkissor i buskarna
mina steg känns lätta
lillebror kommer cycklande emot mig
jag kysser hans panna
våren är uppenbar.

©Hanso


Söndagsvammel

image29
©Hanso

Vänskapsresan


Solen har gått upp idag,
vilken fantastisk upptäckt.
Livets guppande väg ligger föröver
vi har mycket kvar att se.

 Kärran vi åker i gnisslar inte mer
blir mer hållbar dag för dag.
Varje dag upplever vi mer att dela
och använder det som bensin.

För hela vägen
har vi åkt tillsammans
funnit en jämnvikt emellan oss
som gör att ingen av oss trillar av.

Genom vildvuxna snår går vår resa,
vi åker rakt igenom.
Rosentaggsrispor och nässelbränna,
men vi har varandra.

©Hanso


kiwi&banan milkshake!

Awwie det är så lätt och gott! Gjorde milkshake till mig och min lillebror av:
× en halvliter vaniljglass
× 2 kiwi
× 2 bananer
× lite mjölk

 Har varit hemma idag från skolan och vilat lite, har så mycket snuva och sjuk hals. Har sett love actually (hittade den i vårt skåp, hade glömt att vi hade den) och jag tyckte den var helt okej. Sådär att se en gång. Har verkligen försökt göra något vettigt, skriva något, men det har inte blivit till något. Tur att lillebror kom hem så nu kan vi börja spela Sly Raccoon på playstation, det är jättebra spel och jag är såklart überpro på det :D
♣ Hanso


Morotsbröd & Ratatouille


Morotsbröd utbakade till morotsbullar

Goda och nyttiga morotsbullar eller morotsbröd.

Klocka Tid: 1 h 45 min

Muffins 24 bullar eller 2 limpor

Du behöver:

  • 1 pkt (50 g) jäst för söta degar
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vetekli , 1½ dl
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 4 dl rivna morötter , mer än 4 dl
  • 3 dl grahamsmjöl , 3½ dl
  • 6-8 dl vetemjöl , 12 dl

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan.

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig.

Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i 12 bitar och forma varje del till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar.

Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader. Limporna gräddas i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.



Idag ska jag baka morotsbröd. Har gjort det förr och då blev det jättelyckat. Mums, jag bara längtar efter att få äta dem. Förutom det skall jag se på en av de bästa filmerna i världen, nämligen ratatouille, och ta det lungt. Jag har haft en tung dag eftersom jag varit så trött och halvt sjuk. Ingen träning idag heller. Var bara på vårkonsert övning. Mitt geografiprov gick helt okej, och igår gjorde jag mitt Elsa Beskow föredrag och det blev lyckat. Tack till min Oskar har jag varit på bättre humör igår och idag. ♥ Hanso

Tack, älskling.

Min näsa har aldrig kännt något skönare
än när du smekte den
i en eskimokyss.

♥Hanso

image13 ©H
Världens härligaste Oskar på stranden sommaren07.

surt/sött

 Det känns verkligen surt just nu. Ute är det grått och halvregnigt. Tur att temperaturen är närmare 10 grader, ingen blåst, annors skulle jag nog gräva ner mig i en grop och stanna där! Har tröttnat totalt på kryckor, rättare sagt efter ettpar timmar. Det blir sjuka händer och man kommer inte frammåt! Mitt huvud är fullt av knas, och min näsa full av snor och min hals full av slem. Ändå har jag ingen feber. Vill inte bli sjuk för jag skall till Oskar imorgon och dessutom skall ja ha föredrag om Elsa Beskow på moddan. Jag har bestämt mig för att berätta allt ur huvudet, utan en enda minneslapp förutom powerpointen, och jag hoppas jag lyckas! Men jag vill inte ställa mig framför klassen med en trög hjärna och allt det som hör flunssan till. 
 Har ett glädjeämne åtminstone! Har börjat se på Eva&Adam för fullt (det kommer i tvn på lördagar och så har vi två videon hemma). Man blir så glad av att se på det för jag skrattar en massa åt Alexander och Tobbe, och dessutom är det så bra på något sätt! Barnsligt och roligt och allt som behövs för att man inte skall behöva tänka, bara se.
 Ikväll skall jag gå tidigt och sova så jag blir utvilad och förhoppningsvis frisk. » HANSO 

Tobbe: http://www.youtube.com/watch?v=DD8NawoDNV4&feature=related



Vad var det jag sa! Har sett en del på Eva&Adam nu, och gissa vem som är på strålande humör? Okej, buranan var väl till lite hjälp också. Men jag har iallafall ätit choklad och läst lite på Elsa Beskow och så sett på Eva&Adam. Imorgon skall jag vara pigg och kry och jag tror allt blir bra. Hoppas bara det är varmt ute. Solen behöver inte skina (för då måste noona gå på länk) men det måste vara varmt. Nu ska ja dricka te så min hals blir frisk och sen sova som en stock. Gonattkram! HANSO

Home, sweet home.

Det var inte så farligt på lägret! Jag skrattade mycket och tränade hårt och åt godgod mat och sov för lite. Pratade med många nya roliga typer och pojkarna från min förening tog bra hand om mig. Tyvärr slutade lägret med att jag vrickade foten när jag löpte häck. Det vrickades värre än det någonsin gjort förr, det sa liksom knax och efteråt tog det megasjukt. Nu måste jag gå med kryckor, men det är inte så farligt för jag har aldrig gjort det förut, så det är roligt att pröva. Haha, alltid finns det något att glädja sig åt.
Förrästen, vi hade tester på lördagskvällen och jag lyckades göra hela 7 leukan (dra upp sig när man hänger i en stång)! º Hanso

Ps. Sökte igenom alla pappas foton på mig när jag friidrottar, men tyvärr såg jag ut som en apa på precis alla bilder.

>träningsläger

image12 ©H

Har shoppat en härlig vårrock från Vila Clothes, en skarf från Wedins, presenter och en skjorta från h&m.
Ska på träningsläger nu, inga av mina flick kompisar kommer. Får se hur det går, jag ser inte precis fram emot det. Visst är min lilla puppe den sötaste som finns?

Vårkänslor!

Tack, för det fina vädret! Jag är gladgladglad för att solen skiner och det är +10 grader ute, solen skiner på kinderna så det bränner och det är så skönt. Igår (måndag) var jag med Nusse hos Ida en lång stund och det var så skönt att sitta på deras lekstugstak (=stå och sjunga). Vädret måste bara fortsätta såhär, jag ska antagligen imoron och shoppa med Noona och då ska ja köpa en nya vårrock och lite presenter och kanske en ny skarf.
Veckoslutet var lite stressigt, men lördagskvällen(natten) var helt härlig.

image8
Fanny+Hanso (uppe) och Lina+Osse (nere) spelar döende charader. X-( I know we're so fab! ©

image9 

image11
Too sexy for you. Ida+Hanso ©Nusnus

Snart träningar, sen gossipgirl. * Hanso

RSS 2.0