Drömmer om att få hålla dig i min famn

Jag skrev nyss en text jag kallar Drömmer om att få hålla dig i min famn och det var en början på en novell där ideerna tog slut. Men jag tyckte det blev vackert och rätt så mysigt iallafall.



 Gräset är svalt och grönt under hennes fötter. Barfota skall man vara på sommaren trots att tånaglarna inte är nylackade. Vilt och högt skall gräset få växa så det även smeker vristerna. Sandalerna bär hon i handen och de dinglar när hon tar ett skutt. Hon plockar upp en grå och gammal maskros och blåser så de små vita bollarna sprider sig ut och flyger långt. Kanske hon planterade nya vackra solar till nästa sommar. Då kommer gräsmattan här vara full av gula solar som kommer att glädja alla hennes morgnar på vägen till sommarjobbet.
 Han kan se henne komma hoppande över ängen. Här sitter han alltid och väntar på henne, under den stora eken med minst hundra grenar och miljoner stora blad. Iallafall var det så hon beskrev den för honom den allra första sommaren de träffades. Upp till molnen skulle man kunna klättra i den, sade hon, och hon lät verkligen som om hon menade det. Han undrar alltid över hur hon orkar vara så glad, alltid orkar visa sin bästa sida och le även om det känns svårt. Varenda sommar sedan de började jobba i Jespers mormor och morfars trädgård har han funderat över precis samma sak. Han kan be henne om vad som helst, och hon är honom till lags. Hon är verkligen söt om somrarna. Hon är sommarens bästa vän i änglablont hår och röd sommarklänning.
 "Tänk om vi skulle klättra upp idag", säger hon när hon kommit ända fram. Hon står inte nere på vägen som en vanlig människa skulle göra, utan hon står mitt framför honom så han inte kan se någon annan än just henne. Hennes ögon glittrar lika mycket som förr, och han kan inte låta bli att tänka på hur vackra hennes ögon är. Dendär glimten de gömmer visar precis hur oändlig hon är inuti. Han sneglar ner i marken och får syn på en geting som surrar runt hans fot.
 "Bort!", säger han högt och stiger upp med fart. Han putsar sig om rumpan och slinker förbi henne utan att se in i hennes ögon. Men han kan inte låta bli att känna närheten av hennes varma kropp. En tanke på att få hålla den kroppen i sin famn flyger knappast oskyldigt genom hans huvud och fyller honom av en vilja att bara kunna slappna av och visa allt. Istället går han raskt iväg och lyssnar till ljudet av hennes lätta fötter som följer efter honom över grusvägen. Stegen stannar upp, kanske för att plocka en vacker sten, men fortsätter snart igen. Hon pratar om allt och ingenting och han lyssnar utan att svara. Men hon fortsätter att berätta och därför vet han att hon förstår att han älskar att lyssna till hennes berättelser. Med hennes hjärta formas de vackraste berättelserna och han njuter av att höra en sommarängel prata endast för honom och ingen annan.

Kommentarer
Postat av: Jessica Anshagen

Hoppas du får en jättetrevlig fredagskväll :)



(Kolla gärna in min tävling där man kan vinna jättefina smycken!)

2008-06-13 @ 22:18:38
URL: http://www.jessi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0